Film- és tévéoperatőr

Film- és tévéoperatőr szakosodási irány

 

A hallgatók a legkorszerűbb filmezési technikák mellett, a filmkészítés alapjait sajátíthatják el, olyan szaktantárgyak keretében mint: Világítás és exponometria; Komplex felvételek; Forgatókönyvírás; Kreatív írás; Film és televíziós díszlet; Reklámfilm; Filmtörténet; Filmesztétika.

 

A három tanév alatt több filmes és televíziós médiaformátumot, valamint a fontosabb filmes műfajokat is ismerteti a képzés. 

  • Az első tanév célja a fotós-, filmes- és televíziós alapok, valamint a szakmai nyelv elsajátítása. 
  • A második tanév a rövid műfajoké: előtérbe kerül az online média, a televíziós riport, a komplex, többkamerás élő felvételek, a filmesszé. 
  • Harmadévben az összetettebb műfajokban mélyíthetik el tudásukat a hallgatók, mint például a kisjátékfilm, dokumentumfilm és tévészínház. 

Az egyetemi képzés szakmai táborokkal és workshopokkal egészülnek ki, de lehetőség nyílik külföldi tanulmányúton (Erasmus) való részvételre is.  

 

Egyéni kreativitási képességeik, és érdeklődési körük alapján Filmművészet, fotóművészet, média szakon végzett diákjaink a következő szakmai területeken vállalhatnak állást: Operatőr, Világosító, Film vágó és videó szerkesztő, Hangrendező, Videós újságíró, Riporter, Audiovizuális producer, Fotóriporter, Kreatív vezető, Animációs filmkészítő valamint Adás- és filmrendező. 


FILM- ÉS TÉVÉOPERATŐR – FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ