Film- és tévérendezés

Film- és tévérendezés szakosodási irány

 

A hallgatók a filmes és televíziós rendezés területén átfogó szakmai képzésben részesülnek. Tapasztalatot szereznek a játék-, dokumentum- és reklámfilmek készítésében, illetve megismerik az ehhez szükséges eszközöket és felszereléseket. A saját rendezői koncepciójuk kialakításában a következő szaktantárgyak nyújtanak segítséget: A filmrendezés elmélete; Forgatókönyvírás; Filmműhely; Filmesztétika; Rendezői technikák.

A három tanév alatt több filmes és televíziós médiaformátumot, valamint a fontosabb filmes műfajokat is ismerteti a képzés.

  • Az első tanév célja a fotós-, filmes- és televíziós alapok, valamint a szakmai nyelv elsajátítása.
  • A második tanév a rövid műfajoké: előtérbe kerül az online média, a televíziós riport, a komplex, többkamerás élő felvételek, a filmesszé.
  • Harmadévben az összetettebb műfajokban mélyíthetik el tudásukat a hallgatók, mint például a kisjátékfilm, dokumentumfilm és tévészínház.

Az egyetemi képzés szakmai táborokkal és workshopokkal egészül ki, de lehetőség nyílik külföldi tanulmányúton (Erasmus) való részvételre is.

 

Egyéni kreativitási képességeik, és érdeklődési körük alapján Filmművészet, fotóművészet, média szakon végzett diákjaink a következő szakmai területeken vállalhatnak állást: Operatőr, Világosító, Film vágó és videó szerkesztő, Hangrendező, Videós újságíró, Riporter, Audiovizuális producer, Fotóriporter, Kreatív vezető, Animációs filmkészítő, valamint Adás- és filmrendező.


FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ – FILM- ÉS TÉVÉRENDEZÉS