Multimédia: vágás – hangszerkesztés

Multimédia: vágás – hangszerkesztés szakosodási irány

 

A filmes, televíziós felvételek és utómunkálatok területén kapnak szakmai képzést a hallgatók. Továbbá megismerkednek a hangfelvételek, és hangutómunkák technikáival, a lefilmezett képanyag utómunkáival és az ehhez szükséges szoftverek alkalmazásával is. Ezt kiegészítve a diákok betekintést nyernek a multimédia világába, valamint a videóinstallációk, az animációs kisfilmek vagy egyéb (hibrid) szerzői kisfilmek elkészítésébe is. A technikai ismereteket olyan tantárgyak keretében tanulják, mint: Sound Design; Digitális technikák: Televíziós grafika; Animációs technikák; Speciális effektusok az utómunkálatban.

 

A három tanév alatt több filmes és televíziós médiaformátumot, valamint a fontosabb filmes műfajokat is ismerteti a képzés. 

  • Az első tanév célja a fotós-, filmes- és televíziós alapok, valamint a szakmai nyelv elsajátítása. 
  • A második tanév a rövid műfajoké: előtérbe kerül az online média, a televíziós riport, a komplex, többkamerás élő felvételek, a filmesszé. 
  • Harmadévben az összetettebb műfajokban mélyíthetik el tudásukat a hallgatók, mint például a kisjátékfilm, dokumentumfilm és tévészínház. 

 

Az egyetemi képzés szakmai táborokkal és workshopokkal egészülnek ki, de lehetőség nyílik külföldi tanulmányúton (Erasmus) való részvételre is.  

 

Egyéni kreativitási képességeik, és érdeklődési körük alapján Filmművészet, fotóművészet, média szakon végzett diákjaink a következő szakmai területeken vállalhatnak állást: Operatőr, Világosító, Film vágó és videó szerkesztő, Hangrendező, Videós újságíró, Riporter, Audiovizuális producer, Fotóriporter, Kreatív vezető, Animációs filmkészítő valamint  Adás- és filmrendező. 


MULTIMÉDIA:VÁGÁS-HANGSZERKESZTÉS – FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ