A BBTE MAGYAR FILM ÉS MÉDIA INTÉZETE FELKÉSZÍTŐKET ÉS SZAKBEMUTATÓKAT TART A FELVÉTELIRE KÉSZÜLŐK SZÁMÁRA

A BBTE MAGYAR FILM ÉS MÉDIA INTÉZETE FELKÉSZÍTŐKET ÉS SZAKBEMUTATÓKAT TART A FELVÉTELIRE KÉSZÜLŐK SZÁMÁRA

 

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézetének oktatói idén is ingyenes felkészítőket és szakbemutatókat tartanak azon érdeklődők számára, akik a 2023-es év nyári felvételi szakaszban a Filmművészet, fotográfia, média szakra jelentkeznének. 

A Magyar Film és Média Inézet elsősorban azokat a végzős hallgatókat szólítja meg, akik a fotó- és filmkészítés területén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A felkészítő minden érdeklődő számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezők a 2023. júliusában sorra kerülő felvételi vizsga második szakaszára, azaz mozgókép- és festmény-elemzésre kapnak felkészítést, valamint a felvételi eljárás lebonyolításával kapcsolatos fontos tudnivalókkal ismerkedhetnek meg. 

A képelemzés-felkészítőre 2023. június 8-án (Csibi László adjunktussal) kerül sor, online formában a TEAMS-platformon.  

A következő felkészítőre való beiratkozás űrlapja elérhető itt: https://forms.office.com/e/X3Q1wxkKDM

A felkészítő lebonyolításának pontos lépéseiről a következő Facebook-eseményen https://fb.me/e/PLV2Q5zv  és az intézet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bbtefilm) lehet tájékozódni. 

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán 2021-ben jött létre az önálló Magyar Film- és Média Intézet (MFMI). A BBTE-n 2008 óta létezik magyar nyelvű filmes oktatás, amely tavalytól önálló intézeti keretek között működik. Intézetünkben alapképzésen operatőri, valamint multimédia, hang és vágás, – idéntől pedig film és tévérendezői  szakirány választható, a mesteri képzésen pedig a rövidfilm művészetével ismerkedhetnek a hallgatók. 

A felkészítőkön való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció az alább űrlapok kitöltésével lehetséges: 

Felkészítő: 

  • Június 8., 16 óra: Mozgóképelemzés-felkészítő Csibi Lászlóval 

https://forms.office.com/e/X3Q1wxkKDM    

Elérhetőségeink: 

Web: https://hu.teatrufilm.ubbcluj.ro/hu/cinema-media-maghiara 

Facebook: https://www.facebook.com/bbtefilm 

Instagram: https://www.instagram.com/bbtefilm/