A BBTE MAGYAR FILM ÉS MÉDIA INTÉZETE FELKÉSZÍTŐKET ÉS SZAKBEMUTATÓKAT TART A FELVÉTELIRE KÉSZÜLŐK SZÁMÁRA

A BBTE MAGYAR FILM ÉS MÉDIA INTÉZETE FELKÉSZÍTŐKET ÉS SZAKBEMUTATÓKAT TART A FELVÉTELIRE KÉSZÜLŐK SZÁMÁRA

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézetének oktatói idén is ingyenes felkészítőket és szakbemutatókat tartanak azon érdeklődők számára, akik a 2022-es év nyári felvételi szakaszban a Filmművészet, fotográfia, média szakra jelentkeznének. 

A Magyar Film és Média Inézet elsősorban azokat a végzős hallgatókat szólítja meg, akik a fotó- és filmkészítés területén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A felkészítő minden érdeklődő számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezők a 2023. júliusában sorra kerülő felvételi vizsga második szakaszára, azaz mozgókép- és festmény-elemzésre kapnak felkészítést, valamint a felvételi eljárás lebonyolításával kapcsolatos fontos tudnivalókkal ismerkedhetnek meg. 

A mozgóképelemzés-felkészítőre április 26-án (Zágoni Balázs adjunktussal) és május 11-én (Virginás Andrea docenssel), a képelemzés-felkészítőre 2023. június 8-án (Csibi László adjunktussal) kerül sor, online formában a TEAMS-platformon.  

Az első felkészítőre való beiratkozás űrlapja elérhető itt:https://forms.office.com/e/cJaQrGjJcZ  

A felkészítő lebonyolításának pontos lépéseiről a következő Facebook-eseményen https://fb.me/e/PLV2Q5zv  és az intézet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bbtefilm) lehet tájékozódni. 

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán 2021-ben jött létre az önálló Magyar Film- és Média Intézet (MFMI). A BBTE-n 2008 óta létezik magyar nyelvű filmes oktatás, amely tavalytól önálló intézeti keretek között működik. Intézetünkben alapképzésen operatőri, valamint multimédia, hang és vágás, – idéntől pedig film és tévérendezői  szakirány választható, a mesteri képzésen pedig a rövidfilm művészetével ismerkedhetnek a hallgatók. 

A felkészítőkön való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció az alább űrlapok kitöltésével lehetséges: 

Felkészítők: 

  • Április 26., 17 óra: Mozgóképelemzés-felkészítő Zágoni Balázzsal 

https://forms.office.com/r/YGK7nYsL4x 

 

  • Május 11., 16 óra: Mozgóképelemzés-felkészítő Virginás Andreával 

https://forms.office.com/e/bJPT2Hc1CP  

 

  • Június 8., 16 óra: Mozgóképelemzés-felkészítő Csibi Lászlóval 

https://forms.office.com/e/X3Q1wxkKDM    

 

Elérhetőségeink: 

Web: https://hu.teatrufilm.ubbcluj.ro/hu/cinema-media-maghiara 

Facebook: https://www.facebook.com/bbtefilm 

Instagram: https://www.instagram.com/bbtefilm/