A Magyar Színházi Intézet oktatói az idén is ingyenes felkészítőket tartanak Színművészet szakra

A Magyar Színházi Intézet oktatói az idén is ingyenes felkészítőket tartanak Színművészet szakra

A felkészítők különböző, előre meghatározott tematikák köré lesznek csoportosítva, hogy minél tágabb képet nyújthassanak az érdeklődőknek a szakjainkon történő oktatásról.

A felvételivel kapcsolatos alapvető információkon kívül Színművészet szakon fókuszban lesz az improvizáció, színpadi mozgás és hangképzés, ezek kapcsán pedig a konkrét felvételi repertoár előkészítésében kaphatnak segítséget a résztvevők. A felkészítőket elsősorban azoknak ajánljuk, akik az idén szeretnének felvételizni hozzánk, de szívesen látunk bárkit, aki érdeklődik az itt folyó oktatás iránt, vagy a jövőben tervez jelentkezni.

A felkészítőket április 20-tól kezdődően tartják élőben a Színművészet iránt érdeklődőknek.

A további pontos beosztás, illetve a felvételi menetével kapcsolatos egyéb információk a Színház és Film Kar weboldalán, illetve a Magyar Színházi Intézet Facebook-oldalán lesznek elérhetőek.

 

Az első felvételi előkészítő foglalkozás Színművészet szakra április 20-án lesz:

 

10:00-11:30 között Bélai Marcel rendező, óraadó tanár által tartott felkészítő foglalkozáson a  felvételi repertoár összeállításával és a szövegekkel való munkával foglalkoznak majd a résztvevők.

12:00-13:30 között Kis-Luca Kinga koreográfus, egyetemi docens a színpadi mozgásformák alapjaival ismerteti meg az érdeklődőket. Ajánlott mozgáshoz való megfelelő ruházatot hozni!


  1. INGYENES FELKÉSZÍTŐ SZÍNÉSZET SZAKRA SZOMBATON, ÁPRILIS 27-ÉN

10:00-11:30 – Palocsay Kisó Kata színművész, bábszínész, egyetemi docens (beszéd)

12:00-13:30 – Pál Emőke színművész, egyetemi adjunktus (improvizáció)


  1. INGYENES FELKÉSZÍTŐ SZÍNÉSZET SZAKRA SZOMBATON, MÁJUS 4-ÉN

10:00-11:30 – Fincziski Andrea színművész, óraadó tanár (beszéd)


  1. INGYENES FELKÉSZÍTŐ SZÍNÉSZET SZAKRA SZOMBATON, MÁJUS 11-ÉN

10:00-11:30 – Váta Lóránd színművész, egyetemi adjunktus (beszéd)

12:00-14:00 – Hary Judit magánénekes, egyetemi tanársegéd (hangképzés, ének)


  1.  INGYENES FELKÉSZÍTŐ SZÍNÉSZET SZAKRA SZOMBATON, MÁJUS 18-ÁN

10:00- 12:00 – Kozma Gábor Viktor színművész, egyetemi adjunktus (színészmesterség)

12:30-14:30 – között pedig Szilágyi-Palkó Csaba egyetemi adjunktus, a Magyar Színházi Intézet igazgatója tart foglalkozást. A felkészítőn az idei felvételivel kapcsolatos általános kérdésekkel, a felvételi vizsga néhány gyakorlatával, valamint színészmesterséggel és improvizációval foglalkoznak majd a jelenlévők.


Helyszín minden esetben: BBTE Színház és Film Kar, Maican-terem – Strada Mihail Kogălniceanu 4 (Farkas utca 4.), Kolozsvár. A foglalkozás ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges.