”A másik, aki (nem) ugyanaz” – Alkotótábor diákjaink és volt diákjaink számára

”A másik, aki (nem) ugyanaz” – Alkotótábor diákjaink és volt diákjaink számára

VÁRJUK A JELENTKEZŐKET!

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT KITOLTUK JÚLIUS 12-ig !


F E L H Í V Á S 

     2023 augusztus 21-28., Nagybár

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Színházi Intézete alkotótábort hirdet jelenlegi és volt diákjai számára, akik színház szakjainkon (színész, teatrológia, BA, MA, doktori) tanultak vagy jelenleg is tanulnak. Volt diákjaink esetében a diploma megszerzése nem feltétele a táborba való jelentkezésnek.  

A tábor témája: 

Mindannyian ebben a jelen világban a teljesítmények foglyai vagyunk, azok is, akik alkotói pályát választanak. Eredményeket, produktumokat hozunk létre, és gyakran azok a struktúrák, amelyekben dolgozunk, egyre több feladatot raknak ránk. Alkotóként, lélegző emberként sokszor arra volna szükségünk, hogy ne produkáljunk, hanem megálljunk, észrevegyük a másik embert, a világot, a természetet, a társadalmat, a körülöttünk lévő tárgyakat. Hogy meghalljuk a mások szavát és gondolatát, hogy osztozzunk a másik csendjében is. Hogy kiléphessünk a „teljesítő” önmagunkból, és a másikkal tudjuk találkozni.  

 Alkotótorba hívjuk volt és jelenlegi diákjainkat. Egy olyan helyre és olyan hétre, ahol nem azt várjuk majd, hogy valamit létrehozzunk, amivel majd távozunk, mint produktummal, hanem hogy itt és most kapcsolódjunk a másikhoz. A természethez, a közösséghez, a csendhez, a gondolatokhoz, az észlelésekhez, egy szöveghez, egy képhez. Lesznek beszélgetések, séták, szöveggel való találkozások, kép-film, játék, gondolatok megosztása és észlelések.  

 

A tábort Tompa Andrea egy. docens, író, Lovassy Cseh Tamás dramaturg, a BBTE volt diákja és reményeink szerint még egy harmadik volt diákunk tartja majd mederben.  

 

Időpont:   2023. augusztus 21-28. (7 éjszaka, hétfőtől hétfőig)

                  

Helyszín: Nagybár, a BBTE intézménye, Hunyad megye  

 

A tábor résztvevői szállást, étkezést, esetenként útiköltséget kapnak, valamint a tábori foglalkozásokon való részvétel lehetőségét. Olyan résztvevőket várunk, akik a tábor teljes ideje alatt jelen tudnak lenni. 

 

A táborban magunk fogunk főzni és az alapanyagokat is mi szerezzük be. 

 

A jelentkezés határideje: 2023. július 1.  

 

Jelentkezés itt: https://bit.ly/45wnwdP  

 

©Fotó: Fortepan / Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény