Csibi László egyéni kiállítása: Solitude

Csibi László egyéni kiállítása: Solitude

Solitude c. kiállítás az egyedüllét pillanatai előtt tiszteleg. A tárlat a társadalomtól való távolmaradás állapotának leírására tett törekvés, ahol a képek a természetet örökítik meg, amely magányában – évszaktól függetlenül – az időtlenség érzetét kelti a szemlélőben. A fekete fehérbe csomagolt tájak és fák a magányosság mementóiként, annak szépségére emlékeztetnek. Vidék, amely az egyedüllétre vágyó embert magához ragadja.

De mi is a magány? Mivel jár és honnan ered? Hogyan élem meg? Akarom, vagy ő választ engem? Félek tőle, vagy szeretem? Mint az égig érő fák ágai, a kérdések kuszán keresztezik egymást, benned és bennem egyaránt felmerülnek. Örökké. Egyedül lenni a magánnyal, talán erről szól minden kép. Szabálytalan felhők alatt a letaposott fűben sétálni, miközben a színek elkopnak, a világ egyre halványul, a fülekben a szélfújta erdők zizegése cseng. Fogytán az idő, tudjuk, aztán meglepődve vesszük tudomásul: véget ért.

Ledniczky Béla emlékére.

Csibi László számos dokumentumfilm és videoklip szerkesztője, operatőre, rendezője, valamint a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán működő Magyar Film és Média Intézetének oktatója-vezetője.

A kiállítást megnyitja: dr. Mira Marincaș kurátor és Feleki Károly, fotóművész, nyugalmazott egyetemi tanár.