Huszárok a padsorban! – János vitéz össz-visszhangzatok

Huszárok a padsorban! – János vitéz össz-visszhangzatok

Karunk harmadéves színészhallgatói tanáruk, Palocsay Kisó Kata vezetésével hangjátékot készítettek Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményéből. Az előadást nem csak az egyetem Harag György termében, de számos iskolában is játszották V-VIII osztályos diákok számára: a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban, a Brassai Sámuel Elméleti Líceumban, az Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumban, a Báthory István Elméleti Líceumban, a Tálentum Református Iskolában, illetve a Györgyfalvai elemi iskolában.

Az interaktív játék során a gyerekek is kipróbálhatták, hogyan készül egy hangjáték, megoszthatták saját elképzeléseiket a hallottak alapján, éneket tanultak, bevonódtak az alkotásba, melyből így egy közös játék született, a résztvevők és alkotók örömére egyaránt. „Szerintem minden jó volt. A kedvencem az volt, amikor ti készítettétek a hangfelvételt, mert nagyon sokat kacagtam, már rég nem kacagtam ennyire. A játékokat is szeretem, mert ritmusosak és viccesek.” „Én nagyon jól éreztem magam, a legjobban az tetszett, amikor megtanítottak mekegni és a tanárnéni is csatlakozott. Van valami új, ami akarok lenni a jövőben.” – írták a diákok visszajelzésként.

Az előadást továbbra is játsszák, leghamarabb március 2-án,a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban a hallgatók: Balázs Ádám, Csüdöm Henrietta, Daradics Hannah, Ferencz Ádám, Gáspár-Barra Szilárd, Ilyés Klaudia, Kali Anna, Kerekes Ákos, Kerekes Barbara és Sárosi Áron.