A BBTE Magyar Film és Média Intézete felkészítőket és szakbemutatókat tart a felvételire készülők számára

A BBTE Magyar Film és Média Intézete felkészítőket és szakbemutatókat tart a felvételire készülők számára

 

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Film és Média Intézetének (MFMI) oktatói idén is ingyenes felkészítőket és szakbemutatókat tartanak azon érdeklődők számára, akik a 2022-es év nyári felvételi szakaszban a Filmművészet, fotográfia, média szakra jelentkeznének.

Az MFMI elsősorban azokat a végzős hallgatókat szólítja meg, akik a fotó- és filmkészítés területén szeretnék folytatni tanulmányaikat. A felkészítő minden érdeklődő számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezők a 2022. júliusában sorra kerülő felvételi vizsga második szakaszára, azaz mozgókép- és festmény-elemzésre kapnak felkészítést, valamint a felvételi eljárás lebonyolításával kapcsolatos fontos tudnivalókkal ismerkedhetnek meg.

A képelemzés-felkészítőre 2022. május 6-án és június 10én (Bátori Anna docenssel), a mozgóképelemzés-felkészítőre május 19-én (Zágoni Balázs adjunktussal) kerül sor, online formában a ZOOM-platformon. Az első felkészítőre való beiratkozás űrlapja elérhető itt: https://forms.office.com/r/YGK7nYsL4x.

A felkészítő lebonyolításának pontos lépéseiről a következő Facebook-eseményen https://fb.me/e/7wAJQGaGQ  és az intézet Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bbtefilm) lehet tájékozódni.

A felkészítők mellett az érdeklődők szakbemutatókon vehetnek részt személyes és online formában az Intézet Ferdinánd utcai székhelyén. A képzés és a felvételi követelmények bemutatása után műhelymunka keretében nyerhetnek betekintést az érdeklődő diákok a szakma rejtelmeibe. Május 13-án 15 órától sorra kerülő szakbemutató keretében hangtechnika workshopon vehetnek részt a középiskolás diákok dr. Venczel Péter egyetemi oktatóval. Május 17-én 15 órai szakbemutatón dr. Orbán Katalin egyetemi oktató koordinálja a tévés riportkészítő műhelyt.

Ezúton meghirdetjük második fotópályázatunkat a 2021/2022-es tanév XI. és XII. osztályos tanulói számára, amelynek témája: Én és ő. A pályázat célja a film, fotó és média iránt érdeklődő tehetséges fiatalok motiválása és támogatása. A pályamunkák beküldésének határideje: 2022. május 15. Bővebb információk: https://fb.me/e/1f7lAxs0C

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán 2021-ben jött létre az önálló Magyar Film- és Média Intézet (MFMI). A BBTE-n 2008 óta létezik magyar nyelvű filmes oktatás, amely tavalytól önálló intézeti keretek között működik. Intézetünkben alapképzésen operatőri, valamint multimédia, hang és vágás szakirány választható, a mesteri képzésen pedig a kisjátékfilm művészetével ismerkedhetnek a hallgatók.

 

A felkészítőkön és szakbemutatókon való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztráció az alább űrlapok kitöltésével lehetséges:

 

Felkészítők:

 

  • Május 6., 17 óra: Képelemzés-felkészítő Bátori Annával

https://forms.office.com/r/YGK7nYsL4x

 

  • Június 10., 17 óra: Képelemzés-felkészítő Bátori Annával

 

https://forms.office.com/r/AurAZssJyF

 

  • Május 19., 19 óra: Mozgóképelemzés-felkészítő Zágoni Balázzsal

https://forms.office.com/r/uQRUMfuhWz

 

 

Szakbemutatók (személyes és online formában lehet résztvenni):

  • Május 13., 15 óra: Szakbemutató – Hangtechnika workshop Venczel Péterrel

https://forms.office.com/r/rXTnbu8fUB

 

  • Június 17., 15 óra: Szakbemutató – Riportkészítő workshop Orbán Katalinnal

https://forms.office.com/r/fYMPqFaeBq

 

Személyes formában, a Színház és Film Kar Ferdinánd utcai székhelyén (Kolozsvár, Strada Regele Ferdinand 22–26., Central, 4. emelet.) kerül megszervezésre. A helyszínt a bevásárlóközpont oldalsó, Tipografiei utcai bejárátánál levő lifttel lehet megközelíteni.

 

Egyéni vagy csoportos látogatás esetén szervezési részletekért lehet érdeklődni a Színház és Film Kar titkáránál: Czirják Árpád – arpad.czirjak@ubbcluj.ro, 0748 499 236.

 

Elérhetőségeink:

Web: https://hu.teatrufilm.ubbcluj.ro/hu/cinema-media-maghiara/admitere/

Facebook: https://www.facebook.com/bbtefilm

Instagram: https://www.instagram.com/bbtefilm/