Magyar Egyetemi Filmdíj program

Magyar Egyetemi Filmdíj program

Idén is indul a Magyar Egyetemi Filmdíj program!
Az elődöntőbe jutott filmek:

Larry (r.: Bernáth Szilárd, játékfilm) – április 17.
Kim (r. Kapronczay Erika, dokumentumfilm) – április 24.
Háromezer számozott darab (r.: Császi Ádám, játékfilm) – május 15.
Szelíd (r.: Csuja László, Nemes Anna, játékfilm) – május 22.
Melegvizek országa (r.: Igor és Iván Buharov, kísérleti játékfilm) – május 27. (19:oo órától)
Veszélyes lehet a fagyi (r.: Szilágyi Fanni, játékfilm) – május 29.

A filmeket mindig szerdai napon, 18 órától vetítjük a 43-as teremben (Egy film kivételével). A vetítést beszélgetés követi. A program végén a hallgatók megszavazzák az általuk legjobbnak tartott filmet.
Május 31 – június 1 között a budapesti Metropolitan Egyetemen egy közös workshop zárja a rendezvényt. Ennek keretében az összes résztvevő egyetem diákképviselői több körös érvelés, egyezetés és szavazás során kiválasztják a Magyar Egyetemi Filmdíj nyertesét. Ezt követően találkozhatnak a filmek alkotóival is.

A záró workshopon a Magyar Film és Média intézetet az(ok) a hallgató(k) képviselheti(k), aki(k), a legaktívabban vesz(nek) részt a vetítéseken, az azt követő beszélgetéseken, és benyújtjá(k) majd a filmekhez kapcsolódó esszé feladatot is.

Ebben az évben a különféle tematikájú tanórákon tizenkét egyetemi kurzus hallgatói elemzik és értékelik a filmeket.
A kurzusokat a Budapest Metropolitan Egyetemen Pörczi Zsuzsanna, a Debreceni Egyetem Anglisztika Intézetében Győri Zsolt, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karon Biczó Gábor és Szabó Henriett, a Babes-Bolyai Tudományegyetemen Zágoni Balázs és Virginás Andrea, az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen Szíjártó Imre, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen Bényei Judit, Fábics Natália, Horányi Péter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Zalán Márk, a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán Király Hajnal, a Marosvásárhelyi Karán Ármeán Otília, Szegedi Tudományegyetem Filmtudomány MA-n Füzi Izabella, a filmes alapszakon Török Ervin, a Táncművészeti Egyetemen Lanszki Anita.
Projektfelelős Pócsik Andrea
Helyszín: 43-as terem
Időpontok: Egy vetítés kivételével szerdánként 18 órától (április 17 – május 29.)
Várunk a vetítésekre.