Pályázati felhívás diákoknak – MEGHOSSZABBÍTOTT leadási határidő

Pályázati felhívás diákoknak – MEGHOSSZABBÍTOTT leadási határidő

A kolozsvári BBTE Magyar Színházi Intézete pályázatot írt ki érettségi előtt álló és érettségizett fiataloknak (18-25 év közöttieknek) színházi tárgyú írás / podcast / vlog / videó készítésére, valamint dráma- és jelentírásra, két szekcióban. A korábban kiírt pályázati felhívás határidejét meghosszabbították.

A pályázati határidő: 2024. június 23.

A pályázatokat ide várjuk: szinhazi.palyazat@gmail.com

A levélben mellékletként kérjük benyújtani a pályázatot, valamint a levélben kérjük megadni a pályázó elérhetőségét is (név, postacím, telefon).

Elismerések / díjak:

  • Mindkét szekció győztese automatikusan kiváltja a Magyar Színházi Intézet teatrológia szakán meghirdetett felvételire szükséges motivációs levelet (10-es jeggyel).
  • A díjazott művek könyvjutalomban és szakmai visszajelzésben részesülnek. A két szekciónak külön díjazottjai vannak:

1. díj 600 RON értékű könyvutalvány
2. díj 450 RON értékű könyvutalvány
3. díj 300 RON értékű könyvutalvány

  • Az arra érdemes pályamunkákat a Játéktér színházi periodika szerkesztőségének is a figyelmébe ajánljuk.

A zsűri a Magyar Színházi Intézet oktatóiból áll.

SZEKCIÓ – SZÍNHÁZI SZAKÍRÁS

Olyan pályaműveket várunk, amelyek valamely színházi témára reflektálnak. Ez lehet egy előadás, egy színházi műhely, csoport, egy állami vagy független színház, fesztivál. Olyan problémacentrikus, elemző, véleményt is tartalmazó műveket várunk, amelyek tükrözik az érintett színházak értékeit, problémáit, lehetőségeit, az adott valóságban való jelenlétüket, a közönség és közösség elvárásait.

Lehet komoly (de ne komolykodó), laza és tartalmas, magvas és okos (de ne okoskodó), vicces és bátor – amilyen a szerző hangja. Bármilyen magyar vagy román nyelvű előadás (színház stb.) lehet a pályázat témája.

A pályázat nyelve: magyar.

A műfaj lehet: esszé, kritika, személyes beszámoló, blogolás, podcast, vlog.

A pályaművek terjedelme: írott szöveg esetén min. 8.000, max. 12.000 karakter, podcast esetén min. 12, max. 20 perc, vlog / videó esetén min. 8, max. 12 perc.

SZEKCIÓ SZÍNHÁZI SZÖVEG

Tematikai és műfaji megkötés nincs, de szívesen olvasunk olyan jeleneteket, amelyek napjaink valamely globális problémájára is reflektálni próbálnak.

Maximális oldalszám: 30 oldal.

Sok sikert kívánunk a pályázóknak!