(Pro)Testing Art – a színház és film kar fesztiválja

(Pro)Testing Art – a színház és film kar fesztiválja

Rendezvénysorozatunk eseményei június 3-29. között kerülnek megszervezésre. Az idei kiadás címe a (Pro)Testing Art, szervezője pedig a Színház és Film Kar, valamint a Színház és Film Kar Hallgatói Egyesülete.
Fesztiválunk ünnepélyes megnyitójára június 3-án (hétfőn) 11 órától kerül sor karunk udvarán.
A Színházi Intézet, valamint a Magyar Színházi Intézet hallgatói és végzettjei összesen 30 színházi produkcióval (előadással, felolvasószínházzal és egyéni előadással) készülnek, amelyek egyetemünk stúdiótermeiben, valamint a Maidan Alkotói Központban, a Reactorban, a ZIZ-ben és a Lucian Blaga Nemzeti Színházban lesznek megtekinthetők.
A Film és Média Intézet, valamint a Magyar Film és Média Intézet diákjai és vezetői fotókiállítással, a végzős hallgatók rövidfilmjeinek – két napos – bemutatójával, egy digitális művészeti kiállítással, valamint a Kék bolygó című dokumentumfilm különleges vetítésével készülnek. Az események az Art Melange Galériában, az Arta Moziban, a Mărăști Moziban, a Cosmic House-ban és a T23-ban zajlanak majd.
A fesztivál különleges eseményei közé tartozik a FEM100: Feminista drámaírások a perifériáról című konferencia, amelyet Silvija Jestrovic (Warwick Egyetem, Egyesült Királyság) tart, valamint az a könyvvásár, ahol a Színház és Film Kar közösségének legújabb kiadványai kerülnek bemutatásra. Végezetül pedig mindenképp említésre érdemes az az évzáró ünnepség, ahol az idei végzős hallgatókat ünnepelhetjük majd.
A részletes program e levél mellékleteként található. További információk az eseményekről és a foglalásokról a Színház- és Film Kar honlapján, valamint a kar és az intézetek közösségi média oldalain (Facebook-on és Instagram-on) lesznek elérhetők.
Köszönjük partnereinknek – a Maidan Kreatív Központnak, a Reactornak, a ZIZ-nek, a Lucian Blaga Nemzeti Színháznak, az Art Melange Galériának, az Arta Mozinak, a Mărăști Mozinak, a Cosmic House-nak és a T23-nak – a támogatásuka