A bántalmazás nem megengedhető

A Színház és Film Kar közleménye

 

A sajtóban és a közösségi médiában napvilágot látott beszámolók nyomán, amelyek az egyetemi művészeti (vokacionális) oktatásban történt bántalmazásokat tárják a nagyközönség elé, a Színház és Film Kar vezetősége együttérzését fejezi ki az áldozatokkal, és határozottan elítéli az ilyen magatartást. Biztosítani szeretnénk közösségünk tagjait arról, hogy minden szükséges lépést megteszünk a kölcsönös bizalmon, szakmai tudáson és biztonságon alapuló légkör megteremtéséért.

 

Kezdeményezzük a nevelési folyamatok etikájának és integritásának belső intézményes ellenőrzését, egyetemi közösségünk tagjai számára pedig az ingyenes és állandó pszichológiai tanácsadás biztosítását. Szakmai magatartási kódexet dolgozunk ki és ültetünk gyakorlatba, amelyet a szakképzés sajátos problémáira összpontosítva egy, a jelenlegi és korábbi diákjainkat, valamint szakembereket tömörítő munkacsoport hoz létre.

 

Bátorítjuk az áldozatokat és az esetleges tanúkat, hogy ne hallgassák el, ha ilyen és ehhez hasonló elítélendő cselekedetekről van tudomásuk.